Kaminbutiken logo
Sortiment
Våra samarbetspartners
Öppettider

Tisdag – Torsdag: 12:00 – 18:00
Fredag: 12:00 – 15:00

Öppettider

Måndag – Torsdag: 11:00 – 18:00
Fredag: 11:00 – 15:00
Lördag: 11:00 – 14:00

Öppettider

Måndag – Torsdag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 16:00

Öppettider

Måndag – Torsdag: 12:00 – 18.00
Fredag: 12:00 – 15:00

Öppettider

Måndag – Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 14:00

Öppettider

Måndag – Torsdag: 12:00 – 18:00
Fredag: 12:00 – 15:00

SA Planika 1120x467
Planika logo

PLANIKA - OM OSS

Planika har varit ledande inom branschen för eldstäder i över 20 år. Världens säkraste etanolelds-vaggskorsten har sitt huvudkontor i Polen, EU, där ett team av kvalificerade experter gör sitt yttersta för att tillgodose kundernas behov. Vår passionerade personal är redo att hjälpa dig i alla skeden av ditt eldstadsprojekt. Den höga kvaliteten på våra produkter och den patenterade teknologin har vunnit förtroendet hos våra partners och möjliggjort expansionen av vårt distributionsnät till över 80 länder. På Planika produceras eldstäder enligt de högsta standarderna och uppfyller europeiska krav på hållbar produktion inom EU-området samt följer alla EU-förordningar om minskning av CO2-avtryck.
designfire
Vi tog oss an den utmanande uppgiften och gick utöver alla etablerade gränser för att designa eld som aldrig tidigare. Det var svårt, men vi lyckades utveckla lösningar som möjliggjorde att vi kunde placera naturlig eld på platser du aldrig skulle tänka dig, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Som det enda företaget i världen ger vi dig helt automatiska eldstäder som garanterar bekvämlighet och säkerhet. Vi lyssnar noggrant på våra kunder och erbjuder individuellt anpassade produkter. Vårt sortiment omfattar unik bioetanol- och gasteknik som ger stor frihet i utformningen av ditt perfekta utrymme med elden som fokuspunkt. Utmärkelsen säger allt. Planika är globalt. Med officiella dotterbolag i Europa, USA och Asien samt ett omfattande distributionsnät är vi närvarande i över 100 länder över hela världen. Men framgången ligger också i konceptet för teal organisation som Planika har antagit. På företaget finns ingen hierarki och alla anställda hanterar sig själva för att ha frihet och verklig påverkan på de produkter vi skapar. Detta har möjliggjort att vi kan ge dig verkligt unika lösningar inom elddesign. Detta är allas vårt arbete.
HUR PLANIKA STARTADE?
Det började med en enkel lägereld i hjärtat av Australiens kontinent, under det röda Ayers Rock. Två turister, Alfred Weilandt och Jerry Dabrowski, satt vid elden långt in på natten och lyssnade på aboriginska berättelser om en mytisk epok av drömmar. Atmosfären som skapats av flammorna inspirerade de båda att hitta ett enkelt sätt att ha samma eld i samtida interiörer. De hade för avsikt att övervinna de befintliga svårigheterna i form av sot, aska och behovet av en skorsten, allt detta är förknippat med eld i ett interiörutrymme. Det moderna livet kräver produkter som genom design har en egen karaktär men är säkra och enkla att använda. Detta satte igång början av Planika av de två grundarna Alfred Weilandt och Jerry Dabrowski. Efter månader av design och testning kom de fram till en produkt som kombinerar formens skönhet och användningskomfort tack vare bioetanolbränslet. Men framför allt en produkt som tillfredsställer det atavistiska behovet att kommunicera med elden. Detta är hur idén om Planika Fires föddes.
MODERN DESIGN
Designprocessen för Planika Fires äger rum i Planika Studio. Framgången ligger i att designa en ny form som adresserar ekologiska utmaningar och samtida livsstilar. Design tillsammans med teknisk kunskap och erfarenhet är grunden för varje modern eldstad. Uppmärksamhet ägnad åt detaljer i varje produktionsfas från det inledande konceptet till det färdiga produkten, noggrant urval av material och respekt för naturen möjliggjorde oss att skapa en produkt som följer vår hållbarhetsagenda. Vi är öppensinnade och hämtar inspiration från hela världen. Den hektiska världen av idag är full av kreativa impulser som främjar unga talanger och inspirerar dem att uttrycka sig genom design. Vi är försiktiga med att inte begränsa oss själva och vi betonar utvecklingens roll. Medvetna om vikten av individualitet och personlig stil måste vi förbli öppna för nya idéer och olika perspektiv. Medvetna om mångfaldens betydelse har vi skapat olika kollektioner med internationella designers.
BIOETANOLBRÄNNARE SÄKRAS TEKNOLOGI
Med våra intelligenta bioetanoleldsinsatser kan lågorna byggas in i väggen, en möbelbit, de kan vara öppna från alla sidor. Välj en inomhusbioetanol eldstad som ger en mångsidig lösning för obegränsade arrangemangsmöjligheter. Etanoleldar är enkla att installera och kontrollera. Inläggsbioetanol eldstäder är en lösning för att utveckla de mest kreativa visionerna av elden i interiörer. Du bestämmer om du vill bygga in bioetanoleldstaden i väggen eller en möbelbit. Släpp loss din fantasi och skapa moderna och fascinerande projekt som aldrig kommer att gå obemärkt förbi. Helt öppna bioetanoleldstäder kan fritt arrangeras, även mitt i rummet. Du kan också anpassa dess längd eller ansluta flera moduler tillsammans.
Kaminbutiken logo
Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia there live the blind texts.