Om oss

Vi som driver Kaminbutiken i Järna,Gnesta & Ekerö heter Björn, Filip, Egron och Dan. Vårat mål är att leverera en tjänst som ger kunderna en helhetslösning präglad av kompetens, kvalité och kundservice. Vi vågar påstå att vi idag har utvecklats till en av de främsta i vår bransch. Men självklart är det bara du som kan bedöma det, så välkommen till oss och våra kaminer och insatser för att avgöra själv.

Helhetslösning

Hos oss får du en helhetslösning med kompletta installationer av kaminer, insatser, och vedspisar. Därför kan Kaminbutiken hjälpa dig med val av eldstad, planering av installation, finansiering, besiktning och anmälan till din kommun. Börja med att besöka vår butik där vi har en utställning med massor av olika kaminer. Här kan du också tala med våra säljare för att få den hjälp eller det råd du behöver.

Installera kaminer

Kostnadsfria hembesök

Vi brukar inleda samarbetet med våra kunder med att samla in så mycket information som möjligt för att kunna ge en preliminär offert. Då ser du vad som ingår och ungefär vad det kommer att kosta. Vi på Kaminbutiken kan utföra hembesök för att tillsammans med dig säkerställa offerten och diskutera fram en lösning som passar dig. Självklart är detta hembesök helt kostnadsfritt. Kontakta oss här för att boka ett redan nu.

Offerering

Vi vill alltid lämna så exakta offerter som möjligt. Därför är det också viktigt att vi får så mycket information som möjligt om projektet. Vi brukar ofta komplettera med ett hembesök för att säkerställa offerten och bilda oss en mer exakt uppfattning om projektet så att vi kan lämna ett fast pris till dig på en helhetslösning utan några överraskningar.

Anmälan

Att installera kaminer, insatser eller eldstäder är anmälningspliktiga åtgärder och ska därför alltid anmälas till kommunen. De kommer att ge dig ett startbesked vilket du måste ha innan vi påbörjar vårt arbete med installationen. Du kan läsa mer om hur det går till och hur vi hjälper dig här.

Besiktning

När installationen är klar ska en besiktning genomföras gällande brandskydd och taksäkerhet. Kaminbutiken brukar alltid rekommendera att besiktningen utförs av en opartisk besiktningsman och att den ska vara SSR-godkänd. Mer om SSR finns att läsa här. Kopia på godkänt besiktningsprotokoll och ifylld kontrollplan skickar du sedan in till kommunen och får då tillbaka ett slutbesked. Sedan är det bara att börja använda eldstaden och njuta av värmen.

Kaminer och skorstenar

Kaminbutiken ger dig en helhetslösning för alla slags kaminer och skorstenar, och oavsett vilken modell av eldstad du bestämmer dig för så finns vi här för dig. Vårt utbud är stort och du kan därför välja mellan braskaminer, murspisar, gjutjärnskaminer, vedspisar, täljstensugnar, kakelugnar, täljstenskaminer, kakelkaminer och alla tillbehör. Har du en öppen spis, eller tänker du mura en egen eldstad? Då kan du välja mellan insatser i många olika utföranden så du garanterat hittar en som passar dig. Vi utför frimurningsprojekt efter dina önskemål. Har du något att utgå ifrån i form av en skiss, ritning eller fotografi blir det enkelt för oss att komma fram till hur det hela skulle kunna ta form.

Välkommen till Kaminbutiken

Man behöver inte vara fackman för att installera kaminer, insatser eller renovera skorstenar, men vill du få det gjort på rätt sätt är det bäst kontakta oss. Alla montörer på Kaminbutiken är certifierade och vi ger två års garanti på våra arbeten.